DEMO Platform 29 nov (Dutch spoken)

Met DEMO van programma definitie tot realisatie

Ingrid Theuwissen zal vertellen hoe ze DEMO toepaste bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) voor het programma Directe Financiering Kinderopvang.
In de eerste fase van programmadefinitie, waarin DUO de programmaplannen en de business case maakte en het ministerie van SZW de wetteksten opstelde, hielp DEMO bij het opstellen van de programma startarchitectuur en de ontwikkeling van een prototype applicatie om de werking van de wet te laten zien.
In de daaropvolgende realisatie fase gaf DEMO houvast  in de discussies met het ministerie en het veld (Brancheverenigingen, oudervertegenwoordiging, Softwareleveranciers van de pakketten die de kinderopvangorganisaties gebruiken).
Ingrid zal ook toelichten hoe DEMO toegevoegde waarde bood door de koppeling van bedrijfsregels aan het Fact Model.

Directe Financiering Kinderopvang was een omvangrijk programma, dat helaas in april van dit jaar is stopgezet door de politiek. Toch kunnen we interessante lessen trekken, aangezien Ingrid als bedrijfsanalist vanaf programma definitie tot aan het stopzetten tijdens de realisatiefase van het programma betrokken was.
Daarom geven we Ingrid de volle twee uur de tijd om ons mee de diepte in te nemen. Op deze manier hebben we ook ruimte voor dialoog over de toepassing van DEMO, bijvoorbeeld over de implementatie van herroepingen.
 
Link naar de kamerbrief: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2018/04/25/kamerbrief-aanpassing-financieringssystematiek-kinderopvang


Zoals gebruikelijk zijn we weer te gast bij Mprise, op de Newtonstraat 2 in Veenendaal.  
 
Toegang is gratis, maar het is fijn als je vooraf aanmeldt via groene APPLY knop rechtsboven deze aankondiging.

Apply
Mprise, Newtonstraat 2, Veenendaal
29-11-2018 17:30 - 21:00